71990821 hej@makernerd.dk
Vælg en side

Guide: Lav et navneskilt i to farver med din Cricut

5. jun - 2021 | Guides

For at kunne lave det som jeg har vist på billedet skal du bruge:
Design Space, en skæremaskine, folie gerne 2 farver, transfertape, en skraber/kreditkort og lidt sprit.

Jeg har taget udgangspunkt i mit eget navn og med denne guide ender du op med et efternavn med et fornavn inden i – Husk at teknikken kan bruges til f.eks. Kort, T-shirtdesign, muleposer og ALT muligt andet, vi går i gang!

 1. Start med at måle der hvor navnet skal klisters på.

  Til vores postkasse, passer det fint med 20 cm. Denne info bruger vi senere.

 2. Start Design Space op

  Vi skal bruge fornavn og efternavn, klik på “Text” og skriv navnene – Efternavnet skriver jeg med storebogstaver du vil se hvorfor senere.

 3. Der skal nu vælges fonte

  Klik nu på hvert af navnene og skift font. – Jeg anbefaler at du prøver dig frem – Find og brug en kraftig font til efternavnen og find en flot sammenhængende font til fornavnet.
  Her er mine valg:

  Jeg bruger “I love glitter” til fornavnet. (Tilføjer [ foran forbogstavet og ] til slut – det giver krølle)
  (Denne font findes ikke i DS til at starte med – du finder og downloader den på dafont.com her. Husk at køb den hvis du skal sælge dine navneskilte)

  Til Efternavnet bruger jeg “Cachet Pro Heavy” og den er i Cricut.
  (Til salg bruger jeg “A big deal” fra dafont.com som er 100% gratis ifølge dafont.com)

  Så ser det sådan ud:

 4. Indstil længden nu

  Indstil nu efternavnet – Jeg starter med at trække det lidt sammen med “letter space” (min er sat til 0,3) så det er mere kompakt og derefter sætter jeg maks. længden (i mit tilfælde 20 cm) Det er den der skal styre længden.

  Indstil nu fornavnet – Jeg starter med at finde ud af hvordan det passer sammen.
  (Gør det ovenpå hinanden, det ser fint ud med 19 cm)
  (Skift evt. farve på fornavnet og skub laget til front – det gør det MEGET nemmere)

  Slut af med at “aligne” så fornavn og efternavn står i midten af hinanden

 5. Smelt nu fornavnet med “Weld” det giver det pæneste resultat

  For at slippe for at cricut maskinen skærer fornavnet et bogstav af gangen og laver “hakker” i teksten (Grøn markering) så vælger jeg fornavnet og derefter klikker jeg “weld” (Gul markering) Så skærer maskinen navnet af én gang. (dobbelt fornavn på billedet er kun for eksemplet – Øverst er det “weldet” og nederst kan du se skæremærker)

 6. Tilføj nu et offset

  Klik på fornavnet og klik på “offset” (grøn markering)
  Prøv dig nu lidt frem, du kan se størrelsen mens du prøver at ændre “distancen” der kommer en lille tynd blå streg rundt om fornavnet. – jeg har valgt 0,3 cm – det gælder om at finde en god afstand og slut med at klikke på “Apply”
  Der kommer nu et lag mere (mit var et sort lag) Det lag skal klippes ud af efternavnet, da det er den der giver “mellemrummet” rundt om fornavnet.

 7. Efternavnet skal nu placeres

  Ryk fornavnet væk.
  Vælg nu det nye lag (offset laget (grøn markering)) og efternavnet, klik på “align” og sørg nu for at det bliver center (gul markering)

 8. Skær i efternavnet

  Sørg igen for at begge lag er markeret og klik nu på “Slice” (Gul markering)

 9. Slet det der ikke skal bruges

  Du kan nu klikke og trække efternavnet væk (i mit tilfælde trækker jeg bare i b’et og hiver det væk fra det der er klippet) der står nu klippelaget tilbage (Gul markering) – slet det, så du kun har fornavn og efternavn tilbage

 10. Så skal der skæres

  Du er nu klar til at klikke på “make it” da den så har begge navne klar til hver deres måtte.
  Hvis du vil se det færdigt (digitalt) så align dem igen.
  (Jeg skar mit fornavn ud i guld og efternavnet ud i sort mat vinyl (find og køb materialerne her)

  BEMÆRK du kan klikke på “Attach” nu og skære det hele som det står (Men kun hvis du vil skære navnene ud i samme vinyl på én gang) men skal vi lave det som jeg har gjort med 2 farver så skal du ikke klikke på “Attach”

 11. Påsætning af postkasse eller andet

  Tag nu og afspritte dit emne (postkasse), tag dit transfertape og overfør dit efternavn til postkassen, brug en plastik-skraber, kreditkort eller din cricut-skraber.

  Tilføj så dit fornavn på samme måde, ovenpå efternavnet med i “rillen” og nyd resultatet!

  Jeg laver en overførelses-guide på de sidste trin så snart jeg har et nyt projekt, hvor jeg husker at tage billeder 🙂

God fornøjelse med projektet og del gerne dine tanker herunder! 🙂

af | 5. jun. 2021

Har du noget at tilføje dette indlæg?

Det kunne være en tilføjelse til indlægget, et spørgsmål, en rettelse eller noget andet – Vi sætter pris på at du giver dig tid til at lave en kommentar og vi vil bestræbe os på at svare så hurtigt vi kan.

Bemærk at alle kommentarer skal godkendes af en administrator før de bliver offentlige.

– Team Makernerd.dk

1 Kommentar

 1. Lise-Lotte (Fra Sorø)

  Tak for en mega nem guide, jeg har nu brugt min formiddag på at få lavet vores fornavne i sort folie inden i vores efternavn i blankt guld.
  (Nu har min mand sat det på postkassen og det ser bare så flot ud)
  Mine naboer er ret begejstret og jeg har allerede fået den første bestilling.

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Lad Makernerd.dk hjælpe dig videre med dit projekt... Det koster ikke noget at spørge!

Køb t-shirts til at trykke på hos Makernerd.dk
Køb t-shirts til at trykke på hos Makernerd.dk
Køb kopper med farveskift hos Makernerd.dk

Makernerd.dk sælger tøjdyr med blanke t-shirts

Du kan vælge i mellem elg, kanin, frø, giraf, bamse og får med blank t-shirt klar til tryk.

Tøjdyrene er bløde, lige til at kramme og kommer med én polyester t-shirt velegnet til infusible ink, sublimation og folie.

Ekstra t-shirt kan også købes.

Skal du være med?

Idéen med siden var at det skulle have været en side med links, opskrifter og et sted jeg kunne dele mine hobbyprojekter og tanker - men med tanken om at der nok var flere der kunne have lyst til at dele idéer ud, er denne side nu en mulighed for dig som laver tingene selv og gerne vil dele...

Dine tanker

dine idéer med andre

for at inspirere og motivere andre

Vi vil elske at høre fra dig!...

3 + 1 =